Workshops

Här hittar du våra olika workshops och temaklasser som vi erbjuder.

2 dagars intensivkurs för nybörjare

Datum: Lördag-söndag 8/10-9/10 kl. 10.00-13.00
Pris: 800kr
Lärare: Linda Jonsson

Kickstarta hösten med att lära dig något nytt! Investera i din egen fysiska och mentala hälsa genom yogans verktyg.  Denna intensivkurs ger dig en bra introduktion till yoga och skapar goda förutsättningar för en ny hälsosam vana. 

Ordet yoga är sanskrit och betyder förening eller balans. Inom hathayoga balanserar vi energierna från solen som står för värme och energierna från månen som står för kyla och lugn. I hathayogan förenas kropp, själ och sinne och man strävar efter att uppnå en inre balans. 

Du kommer få lära dig några klassiska yogapositioner (asanas) så som katten, barnet, hunden, solhälsning och krigare. Vi arbetar med stärkande positioner, stretch och olika andningsövningar. Yogan utövas stående, sittande och liggande.Vi kommer prata om hur olika andningsövningar (pranayama) kan hjälpa dig att lyfta energin eller varva ner och hitta lugn. Vi kommer avsluta klasserna med en kort guidad meditation följt av en avslappning.

Vi går igenom allt steg för steg där du har möjlighet att ställa frågor och prova dig fram. Vi utövar en yogaform som utgår från individens behov enligt ISHTA-yogans principer. Som nybörjare kommer du få hjälp att modifiera de olika positionerna så att det passar din kropp och dina förutsättningar. I en liten grupp finns det möjlighet till mycket individuell vägledning av yogainstruktören. Du kommer också få veta mer om yogans hälsofördelar, dess historia och filosofi. 

Program för lördag och söndag:

10:00-11:30 Yogaklass

Fikapaus

12:00:13:00 Genomgång av yogapositioner och filosofi

Intensivkursen är en bra förberedelse för att kunna fortsätta på terminens yogaklasser i tex. Gentle flow & yin och Coreyoga. Mattor, filtar och bolster finns att låna eller köpa.

Observera att anmälan är bindande och betalning sker via faktura.