Yogaklasser

Här hittar du vårt utbud av olika yogaklasser. Vi erbjuder bland annat MediYoga, Yinyoga och Hathayoga.

Hatha flow

Klassisk yoga med inslag av flow, som betyder att vi rör oss från den ena positionen till den andra i ett flöde som synkroniseras med andningen. Vi arbetar med stärkande positioner, stretch och olika andningsövningar. Yogan utövas stående, sittande och liggande. Vi utövar en yogaform som utgår från individens behov.

En yogaklass som passar dig som är van yogi.

Hatha yoga Löddeköpinge

Hatha flow & yin

Positioner från klassisk hathayoga länkas samman i ett kraftfullt dynamiskt flöde som kombineras med yinyoga. Yinyoga är en återhämtande och meditativ yogastil som handlar om att stilla kropp och sinne. Vi utför enkla positioner med en mjuk stretch och medveten närvaro. Varje position hålls 3-5 minuter vilket ger oss tid att även lugna sinnet. I yinyogan vill vi komma åt kroppens bindväv och låta musklerna slappna av. 

En härlig mix av yin och yang som passar dig som är van yogi.

Hatha yoga Löddeköpinge

Soft flow

Klassisk hathayoga där vi går igenom grundläggande fysiska positioner och andningsövningar. Positionerna länkas samman i ett mjukt flöde. Vi rör oss långsamt för att landa i kroppen och andetaget. Passar dig som är nybörjare eller önskar ett långsamt tempo.

slow flow löddeköpinge

Yin & Meditation

Yinyoga är en återhämtande och meditativ yogastil som handlar om att stilla kropp och sinne. Vi utför enkla positioner med en mjuk stretch och medveten närvaro. Varje position hålls 3-5 minuter vilket ger oss tid att även lugna sinnet. I yinyogan vill vi komma åt kroppens bindväv och låta musklerna slappna av. 

Yin & meditation är en kurs med klassisk yinyoga och en fördjupning av den meditativa aspekten. Du få lära dig olika meditationstekniker som kan bli värdefulla verktyg även i din vardag utanför yogasalen. Passar alla oavsett tidigare erfarenhet.

Yinyoga meditation Löddeköpinge

Coreyoga

Bygg upp inre stabilitet och förebygg ryggsmärta och dålig hållning!

En svag och obalanserad muskulatur i mag- och ryggmusklerna kan göra att vi inte orkar hålla upp kroppen. Det kan leda till dålig hållning och problem i ryggen. Under klasserna arbetar vi med stabiliseringsträning av den djupa coremuskulaturen, styrka och smidighet för hela kroppen och avslappning. Vi strävar efter en naturlig kurvatur av ryggraden för att på ett skonsamt sätt bygga upp styrka och stabilitet och frigöra utrymme för andetaget att flöda fritt. Klassen passar alla nivåer.

Coreyoga Löddeköpinge

MediYoga

MediYoga är en svensk forskningsbaserad yogaform där vi utför mjuka rörelser, djupavslappning och meditation. Övningarna går att göra både på yogamatta och på stol.

Svensk forskning har visat att effekter av MediYoga bland annat är minskad stress, minskad oro och ångest, minskad smärta, ökad sömnkvalitet och sänkt blodtryck. Forskningsstudier visar även på förbättrad andningsfunktion och ökad syresättning, vilket kan hjälpa dig med Post-Covid.

Oavsett om du är frisk eller sjuk kan du ha stor nytta och glädje av MediYoga.

MediYoga Löddeköpinge

Sound Healing

Soundhealing med kristallskålar är en läkande praktik där skålarna skapar vibrationer och ljud som kan påverka både sinne och kropp. Våra kroppar och hjärnor är känsliga för ljud och vibrationer, och genom att lyssna på de rena tonerna från kristallskålarna kan man uppnå ett djupt avslappnings- och medvetenhetstillstånd.

Soundhealing är en vacker och fridfull upplevelse som kan hjälpa till att minska stress, öka fokus och förbättra sinnesro. Under klassen behöver du inte göra någonting, du kan bara lägga dig bekvämt och ta emot läkningen.

soundhealing löddeköpinge