Yogaklasser

Här kan du läsa mer om vårt utbud av olika yogaklasser. Är du osäker på vilken yogaklass som passar dig bäst är du alltid välkommen att kontakta oss för rådgivning.

MediYoga

MediYoga är en svensk forskningsbaserad yogaform där vi utför mjuka rörelser, djupavslappning och meditation. Övningarna går att göra både på yogamatta och på stol.

Svensk forskning har visat att effekter av MediYoga bland annat är minskad stress, minskad oro och ångest, minskad smärta, ökad sömnkvalitet och sänkt blodtryck. Forskningsstudier visar även på förbättrad andningsfunktion och ökad syresättning, vilket kan hjälpa dig med Post-Covid.

Oavsett om du är frisk eller sjuk kan du ha stor nytta och glädje av MediYoga.

MediYoga Löddeköpinge

Hatha & yin

Positioner från klassisk hathayoga länkas samman i ett dynamiskt flöde som kombineras med yinyoga. Yinyoga är en återhämtande och meditativ yogastil som handlar om att stilla kropp och sinne. Vi utför enkla positioner med en mjuk stretch och medveten närvaro. Varje position hålls 3-5 minuter vilket ger oss tid att även lugna sinnet. I yinyogan vill vi komma åt kroppens bindväv och låta musklerna slappna av. 

En härlig mix av yin och yang som passar dig som är van yogi.

Hatha yoga Löddeköpinge

Yinyoga

Yinyoga är en återhämtande och meditativ yogastil som handlar om att stilla kropp och sinne. Vi utför enkla positioner med en mjuk stretch och medveten närvaro. Varje position hålls 3-5 minuter vilket ger oss tid att även lugna sinnet. I yinyogan vill vi komma åt kroppens bindväv och låta musklerna slappna av. 

Passar alla oavsett tidigare erfarenhet.

Yinyoga meditation Löddeköpinge

Hatha flow

Klassisk yoga med inslag av flow, som betyder att vi rör oss från den ena positionen till den andra i ett flöde som synkroniseras med andningen. Vi arbetar med stärkande positioner, stretch och olika andningsövningar. Yogan utövas stående, sittande och liggande. Vi utövar en yogaform som utgår från individens behov.

En yogaklass som passar dig som är van yogi.

Hatha yoga Löddeköpinge

Yoga på stol

Yoga på stol är en anpassad form av yoga som utförs med hjälp av en stol som stöd. Det är en mjukare och mer tillgänglig variant av traditionell yoga, som är lämplig för dig som har svårt att delta i en vanlig yogaklass på golvet. Yoga på stol kan vara särskilt fördelaktig för dig som är senior, har en fysisk funktionsnedsättning eller bara föredrar att sitta bekvämt medan du utför dina yogarörelser.

Några fördelar med yoga på stol är förbättrad flexibilitet, ökad balans, stärkning av musklerna, avslappning och minskning av stress.

JUST NU får du 10% rabatt på Yoga på stol! Boka här


Lymfyoga

Känner du dig svullen? Har du värk i kroppen? Blir du ofta sjuk? Känner du dig trött? Det kan vara tecken på ett trögt lymfsystem. 

Lymfsystemet saknar en egen pump vilket gör att den är beroende av rörelse men även återhämtning för att kroppen ska kunna pumpa runt lymfvätskan i kroppen. Lymfsystemet har till uppgift att rena och städa kroppen från gifter och aktivera immunförsvaret.

Under klassen använder vi oss av djupandning, egenmassage, mjuka yogarörelser och avslappning för att sätta fart på lymfflödet i kroppen. Vi utövar en mjuk, långsam hathayoga som passar alla nivåer.


Sound Healing

Soundhealing med kristallskålar är en läkande praktik där skålarna skapar vibrationer och ljud som kan påverka både sinne och kropp. Våra kroppar och hjärnor är känsliga för ljud och vibrationer, och genom att lyssna på de rena tonerna från kristallskålarna kan man uppnå ett djupt avslappnings- och medvetenhetstillstånd.

Soundhealing är en vacker och fridfull upplevelse som kan hjälpa till att minska stress, öka fokus och förbättra sinnesro. Under klassen behöver du inte göra någonting, du kan bara lägga dig bekvämt och ta emot läkningen.

soundhealing löddeköpinge