Nybliven förälder

Vi erbjuder olika aktiviteter för dig som är nybliven förälder. Bland annat spädbarnsmassage, mammaträning och yoga för mamma & baby.


Spädbarnsmassage

Att få barn kan vara en stor omställning. För dig som förälder är spädbarnsmassage ett tillfälle att komma nära barnet och lära känna, förstå och besvara barnets signaler och kroppsspråk. Spädbarnsmassage kan också hjälpa dig och ditt barn att varva ner och slappna av. Förutom massagen får du som förälder också möjlighet att diskutera och dela erfarenheter med andra.   

Spädbarnsmassage är en kärleksfull beröring av huden, kroppens största sinnesorgan. Vid mjuk beröring som exempelvis massage frisläpps det kroppsegna hormonet oxytocin, som ger positiva effekter på såväl humör som immunförsvar och hälsa. Oxytocin aktiverar kroppens lugn-och-ro-system och är motsatsen till kamp-och flyktreaktion som vi får vid stress

Massagen ger förälder och barn en upplevelse av kontakt, kommunikation, innerlighet och glädje. Spädbarnsmassage innebär en stimulering av alla sinnen genom ögonkontakt, närhet och doft. Beröringssinnet stimuleras av de fasta, upprepade strykningarna av varma mjuka händer. Det får barnet att känna sig tryggt och älskat. Magmassage kan bidra till att lösa upp spänningar och släppa ut gaser som spänner i tarmarna och kan göra ont. Massagen kan också förbättra sömn och oro och påverka välbefinnande och tillväxt för ditt barn.

Läs mer om internationella organisationen för spädbarnsmassage: www.iaim.net

För vem?
Klassen är riktad till förälder och barn som är 0-12 månader. Instruktören har även kunskap om barn som är för tidigt födda eller har speciella behov. Ett barn och en eller två föräldrar kan delta i salen. Vill ni skifta vem som kommer mellan gångerna går det bra. 

Bra att tänka på
Medtag ett underlag som tål vätska och handduk. Vi kommer sitta på golvet. Vi har tyvärr ingen möjlighet att förvara barnvagnen inomhus. 

Pris
Varje kurs innehåller 5 träffar och kostar 1200 kr. Varje träff är 70 minuter lång. Massageolja, kurskompendium och fika ingår.

spädbarnsmassage

Ny start i januari 2023!


Mamma & baby

Stärk kroppen efter graviditeten och få en skön stund tillsammans med ditt barn! 

Efter en graviditet sker det stora kroppsliga förändringar i bäcken, höfter, bröst och mage. Det tar olika lång tid för kroppen att kunna återgå till sitt normala tillstånd igen. Man kan känna att kroppen känns annorlunda och humör- och känsloläge kan skifta. Att i en trygg miljö få kunna träffa andra i liknande situation kan vara skönt och stärkande. 

I den här kursen kommer vi göra en mjuk hathayoga där vi börjar med en andningsövning, går över till sittande, stående och liggande positioner och avslutar med avslappning. Vi jobbar mycket med stärkande yogarörelser för bäckenbotten, rygg, inre magmuskler och axlar i lugnt tempo tillsammans med andningen för att successivt återfå kraft, styrka och energi. Passet är lämpligt för deltagare från ca 4-6 veckor efter förlossning fram till krypålder.

Yoga Löddeköpinge


Mammaträning

Har du ingen möjlighet att gå till gymmet, gillar frisk luft, vill träffa nya kompisar och vill komma i form efter din graviditet? Då är Mamma Stark träning definitivt något för dig!

Mamma Stark är anpassad träning för dig som nyligen fött barn. Vi tränar utomhus, så kläder efter väder och medtag barn och barnvagn. Alla kan vara med oavsett hur förlossning och graviditet varit. Du får hjälp att anpassa och återuppbygga din kropp utefter dina förutsättningar. Det enda kravet för att kunna delta är att det gått ca 8 veckor efter förlossning och att du fått godkänt på efterkontrollen. Passet är 60 minuter och innehåller uppvärmning med promenad och enklare övningar, stopp för övningar med fokus på kondition och flås, rask promenad, stopp för cirkel med fokus på styrka och bålstabilitet, rask promenad, stretch och avslutning.

Kom gärna 10 minuter innan klassen börjar. Medtag vattenflaska, handduk, bra skor och handskar (kan vara bra vid tex armhävningar).

Mammaträning

Plats
Utegymmet vid Lödde Sandskog (Skräddarevägen Löddeköpinge). 

Pris
1 gång 95 kr
Klippkort 5 gånger 450 kr
Klippkort 10 gånger 850 kr