Gravid

Vi erbjuder olika aktiviteter för dig som är gravid. Bland annat gravidyoga, PT-yoga för gravida och doulauppdrag.

Gravidyoga

Ge tid och utrymme till dig själv under graviditeten. Lär dig att vara närvarande och uppmärksam på förändringar i kroppen och på det växande livet inom dig. Skapa styrka både fysiskt och mentalt!

Fysiska och hormonella förändringar under graviditeten kan vara ansträngande. Ju mer balans du har kroppsligt och mentalt desto bättre förutsättningar ger du dig själv för att hantera graviditeten och förlossningen. Gravidyoga kan hjälpa dig att må bättre och hålla kroppen i form. 

Vi fokuserar på yogaövningar som ger närvaro och ny kraft. Vi arbetar med bäckenbottenträning och yogapositioner anpassade efter den gravida kroppen. Besvär såsom ryggvärk, foglossning, illamående och sömnbesvär kan förebyggas och lindras. Du kommer få lära dig återhämtande tekniker (restorative) och andningstekniker (pranayama) för att kunna slappna av. Du får också vara en del av en gemenskap där du har möjlighet att dela erfarenheter och tankar med andra.  

Vi önskar att klassen hos oss blir en helig stund för dig, din kropp och ditt barn. Du är välkommen oavsett vilken graviditetsvecka du befinner dig och om du är nybörjare eller van yogi.

gravidyoga löddeköpinge

Ny start januari 2023!


PT-yoga för gravida

Vi erbjuder privata, personliga yogaklasser för dig som är gravid. Klassen utformas efter dina behov och förutsättningar. Utifrån dina önskemål kan vi arbeta med stärkande övningar med bäckenbottenträning och yogapositioner anpassade efter den gravida kroppen. Besvär såsom ryggvärk, foglossning, illamående och sömnbesvär kan förebyggas och lindras. Du kan få lära dig återhämtande tekniker (restorative) och andningstekniker (pranayama) för att kunna slappna av. Det finns också möjlighet att väva in tekniker från Föda utan rädsla som är en metod där målet är att du ska kunna föda i trygghet. Ju mer balans du har kroppsligt och mentalt desto bättre förutsättningar ger du dig själv för att hantera graviditeten och förlossningen. Gravidyoga kan hjälpa dig att må bättre och hålla kroppen i form. 

Privata yogaklasser kan erbjudas både i yogastudion på WellnessHouse och online.

Ett tillfälle x 60 min 750:-
Fem tillfällen x 60 min 3650:-
Boka tid: info@studiosamadhi.se

PT-yoga

Doulauppdrag

En doula är en stödperson som kan hjälpa paret innan, under och efter förlossningen. Det handlar om att förbereda, stötta och vara en specialutbildad person som kan inge lugn och trygghet. Tillsammans gör vi upp en plan och skriver kontrakt över vad ni behöver. Vanligtvis brukar upplägget vara så här:

  • Ett gratis inledande samtal för att lära känna varandra
  • 2 förberedande samtal
  • Jour under ca 5 veckor för att kunna vara med på förlossningen
  • Ett avslutande samtal

Flera internationella studier har visat att doulans effekt kan minska kejsarsnitt, förlossningens längd, behovet av smärtlindring och önskemål om ryggbedövning. Dessutom upplever många föräldrar att de kunnat vara mer delaktiga med doulans hjälp och känner sig mer tillfreds med sin upplevelse.

Läs mer på hemsidan för doulor och förlossningspedagoger i Sverige: www.doula.nu

Pris efter överenskommelse beroende på uppdragets längd och omfattning. Kontakta Linda vid frågor eller för att boka ett inledande samtal: linda@studiosamadhi.se

Doulauppdrag